سایت انبارها
مقدمه
سامانه جامع انبارها یکی از مهم ترین سامانه های اینترنتی در سال های اخیر است که می تواند نقش به سزایی در کاهش تخلفات واردات و صادرات داشته باشد. باید بگوییم که دولت برای کاهش قاچاق و کالاهای احتکار شده، اقدام به راه اندازی سامانه ای به نام سامانه جامع انبارها نموده است. در حقیقت سامانه جامع انبارها سامانه ای است که با هدف ساماندهی اطلاعات مربوط به به انبارهای کالاهای مختلف در ایران روی کار آمده است تا دولت بتواند با کمک این سامانه نسبت به جریان کالا در سطح کشور اطلاعات کافی کسب کند. تمامی اطلاعات ثبت شده در سامانه انبارها به صورت آنلاین در اختیار دولت قرار خواهد گرفت. لذا طبق قانون جدید، تمامی انباردارها باید اطلاعات انبار خود و کالاهای دریافتی و خروجی خودشان را در سامانه انبارهای کشور ایران به نشانی اینترنتی nwms.ir ثبت کنند تا دولت بتواند با تدابیر اندیشیده شده از ورود کالاهای قاچاق و غیر قانونی به کشور جلوگیری کند.
با توجه به اهمیت موضوع آموزش سامانه انبارها ، تصمیم گرفتیم در این مقاله نحوه ورود به سامانه انبارها را توضیح دهیم و چگونگی ثبت نام در سامانه انبارها را برای شما بازگو نماییم.
سامانه جامع انبارها nwms.ir
قبل از اینکه در خصوص سامانه جامع انبارها به نشانی nwms.ir صحبت کنیم بای بگوییم که در سال های گذشته، متاسفانه کالاهایی زیادی به صورت قاچاق و غیر قانونی وارد کشور ایران می شد که همه این کالاها باعث آسیب رساندن به صنعت ملی کشور ایران می شد. بنابراین، دولت تصمیم گرفت که بستری مناسب برای ساماندهی به کالاهای ورودی و خروجی به کشور ایران را راه اندازی کند.
سامانه جامع انبارها و محل های نگهداری کالاها، سامانه ای است که با هدف تسهیل فرآیندهای خروج و ورود کالاها به کشور ایران و مدیریت فرآیندهای مربوط به خروج و ورود این کالا به کشور ایران روی کار آمده است.
به همین منظور، تمامی افرادی که دارای انبار هستند، می بایست اطلاعات انبار خودشان را در سامانه مدکور ثبت کنند تا دولت بتواند با کمک این بستر، تمامی کالاهای قاچاق و یا احتکار شده را شناسایی کند و گامی موثر در کاهش قاچاق و احتکار کالاهای اساسی مردم بردارد و با بهبود وضعیت اقتصادی بار بسیار بزرگی از روی دوش مردم ایران برداشته شود.
بیشتر بخوانید: tax.gov.ir
به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید
ورود به سامانه انبارها nwms.ir
همانطور که ذکر کردیم، تمامی اشخاص حقیقی که به نحوی دارای انبار و یا محل نگهداری کالاها در کشور ایران می باشند، می بایست اطلاعات واحد خودشان را در سامانه جامع انبارها وارد و تایید نمایند. به همین منظور، ابتدا افراد می بایست به سایت جامع انبارها به نشانی nwms.ir و سپس نسبت به ثبت نام اولیه در این سایت اقدام کنند. برای ورود به سامانه جامع انبارها می توانید طبق مراحل زیر پیش بروید:
- 1برای ورود به این سایت می بایست ابتدا یکی از مرورگرهای گوشی همراه و یا سیستم کامپیوتر خود را باز کنید.
- 2سپس، در قسمت جستجوی گوگل عبارت «سامانه جامع انبارها» را جستجو کنید.
- 3حال بر روی اولین سایتی که گوگل برای شما جستجو می کند که همان سامانه انبارها به نشانی اینترنتی nwms.ir کلیک کنید تا وارد سایت شوید.
- 4سپس، برای ورود به سامانه (در صورتی که قبلا در سامانه ثبت نام کرده اید) بر روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید.
- 5در مرحله بعدی کافیست در فیلد اول کد ملی خود و در فیلد دوم رمز عبوری که در هنگام ثبت نام وارد کرده اید را وارد کنید و در نهایت بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: مهلت اظهارنامه مالیاتی 1402
” افرادی که قصد ورود به سامانه جامع انبارها را دارند، ابتدا باید نسبت به تکمیل مراحل ثبت نام خودشان در سامانه اقدام کنند. “
نحوه ثبت نام در سامانه جامع انبارها
برای اینکه افراد بتوانند مانند مراحل ذکر شده به سامانه جامع انبارها وارد شوند، می بایست حتما قبلا در این سامانه ثبت نام کرده باشند. ثبت نام در سامانه انبارها در 4 مرحله متفاوت و به صورت غیر حضوری از طریق سایت جامع انبارها به نشانی اینترنتی nwms.ir انجام می شود. برای ثبت نام در سامانه جامع انبارها کافیست که طبق مراحل زیر پیش بروید:
- 1ابتدا به سایت جامع انبارها به نشانی اینترنتی nwms.ir وارد شوید.
- 2سپس، بر روی گزینه «ثبت واحد» کلیک کنید.
- 3در اولین مرحله شماره ملی خودتان و تلفن همراهی که روشن و فعال باشد را وارد کنید و بعد از وارد کردن کد امنیتی بر روی گزینه تایید و مرحله بعد کلیک نمایید.
- 4در مرحله بعدی یک کد 6 رقمی به شماره تلفن همراه ثبت شده، ارسال خواهد شد. کد پیامک شده را در قسمت مربوطه وارد کنید و بر روی گزینه تایید کد و مرحله بعد کلیک نمایید.
- 5در مرحله بعدی لازم است که افراد شخصیت حقوقی و یا حقیقی خود را مشخص کنند و سپس اطلاعات هویتی خودشان را وارد نمایند.
- 6سپس، با وارد کردن شماره شناسنامه، جنسیت و تاریخ تولد مراحل ثبت اطلاعات هویتی خود را تکمیل کنید. همچنین، پس از وارد کردن این اطلاعات، اطلاعات شناسنامه ای شما نمایش داده می شود که می بایست نسبت به تایید آن اقدام کنید. در نهایت باید بر روی گزینه تایید و مرحله بعد کلیک کنید.
-
نکته: دقت داشته باشید که در صورتی که شخص حقوقی هستید، می بایست علاوه بر وارد کردن اطلاعات ذکر شده، شناسه ملی 11 رقمی شرکت خود و یا در صورتی که فاقد این شناسه می باشید، شناسه 7 رقمی مرکز دولتی خودتان را وارد کنید.
-
7در مرحله نهایی نیز شما باید اطلاعات واحد (انبار یا محل نگهداری کالا) را وارد کنید. این اطلاعات شامل نام واحد، کد پستی واحد، استان و ... می باشد که باید به دقت و درستی وارد شود. بعد از تکمیل تمامی اطلاعات بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی
ثبت کد پستی در سامانه جامع انبارها
تمامی انبارهای کشور موظف به نام نویسی و ثبت اطلاعات خود در سامانه انبارها هستند. به همین خاطر، مالکان حقیقی با حقوقی انبارهای مختلف باید در اسرع وقت به این سامانه مراجعه کرده و اطلاعات واحد خود را ثبت نمایند. از جمله مهم ترین اطلاعات هر واحد انبار که امکان دسترسی به آن را فراهم می کند، کد پستی آن می باشد. در همین راستا، کاربران می خواهند بدانند که نحوه ثبت کد پستی در سایت nwms.ir به چه صورت است. در این رابطه باید بگوییم که هنگام ثبت واحد، از شما درخواست می شود اطلاعاتی هم چون شناسه قبض برق و شناسه قبض گاز را وارد کنید. کد پستی واحد انبار شما از طریق این شناسه های استعلام خواهد شد. بنابراین اگر هنگام ثبت واحد کادر مربوط به کد پستی را مشاهده نکردید، دلیل آن استعلام این کد از روی سایر اطلاعات شما می باشد. با توجه به این موضوع، امکان استعلام کد پستی در سامانه جامع انبارها برای تمامی کاربران فراهم شده است.
به منظور استعلام کد پستی انبارها و اطمینان از مجاز بودن فعالیت آن ها هم نیازی به طی کردن مراحل پیچیده و دشواری وجود ندارد. بلکه کافی است یک سری اقدامات ساده را به صورت گام به گام انجام دهید که در این جا به آن ها پرداخته ایم. این اقدامات مورد نیاز جهت استعلام کد پستی، به شرح ذیل می باشند:
- 1 ابتدا باید به صفحه اصلی سامانه انبارها وارد شوید. پس از ورود به این صفحه، از بخش میانی و سمت راست آن گزینه قرمز رنگ «استعلام واحد» را مشاهده می کنید. جهت بررسی وضعیت انبار با استفاده از کد پستی، باید بر روی این گزینه کلیک نمایید.
- 2 در مرحله بعد، پنجره زیر برای تان نمایش داده می شود و امکان استعلام وضعیت ثبت بودن انبار در سامانه nwms.ir را با استفاده از کد پستی خواهید داشت. پس کد پستی واحد مورد نظر را در کادر تعیین شده برای آن قرار دهید. در صورت تمایل، می توانید کد یا شناسه ملی را هم تایید کنید. بعد از ثبت این اطلاعات، کد امنیتی موجود را هم در جایگاه مربوط به خود قرار داده و گزینه «استعلام» را بزنید.
- 3 بعد از این که کد پستی واحد انبار مورد نظر را استعلام کردید، نتیجه آن در قسمت پایین همین پنجره نمایش داده می شود. اگر واحد مذکور در سامانه جامع انبارها ثبت شده باشد، این موضوع به اطلاع تان خواهد رسید. در غیر این صورت، پیام «با این اطلاعات واحدی در سامانه انبار ثبت نشده است» نمایش داده می شود.
با انجام اقدامات فوق، به راحتی می توانید متوجه شوید که یک واحد انبار در سامانه جامع مدیریت انبارها و مراکز نگهداری کالای کشور ثبت شده است یا خیر. همان طور که مشاهده کردید، کد پستی برای استعلام وضعیت ثبت هر واحد انبار در سامانه انبارها، الزامی است. پس جهت استعلام هر واحد انبار، حتما باید به کد پستی آن دسترسی داشته باشید.
استعلام سامانه جامع انبارها
در بخش قبل، نحوه استعلام کد پستی را در سامانه جامع مدیریت انبارهای کشور، توضیح دادیم. بنابراین با در اختیار داشتن کد پستی هر واحد، به سادگی می توانید متوجه شوید که آن انبار در سامانه ثبت شده است یا خیر. اما علاوه بر کد پستی، روش های دیگری هم برای استعلام در سامانه nwms.ir تعریف شده است. از جمله این موارد می توان به استعلام قبض انبار اشاره کرد. کاربران با این روش می توانند از اصالت شناسه یکتای رسید یا قبض هر انبار مطلع شوند. برای این کار هم مانند استعلام کد پستی، باید به صفحه اصلی سامانه مدیریت انبارهای کشور مراجعه کرده و از طریق بخش تعیین شده، اقدام نمایید. از آن جایی که اصالت شناسه یکتای رسید یا قبض هر انبار برای ذخیره کالا و نگهداری مواد در آن اهمیت زیادی دارد، اطلاع از نحوه استعلام سامانه جامع انبارها با این روش هم بسیار مهم است. به همین خاطر، در ادامه شیوه استعلام شناسه قبص انبار را هم برای تان آورده ایم.
جهت استعلام شناسه قبص یا شناسه یکتای رسید انبار هم باید مراحلی را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید. این مراحل لازم برای استعلام اصالت قبض انبارها، شامل موارد زیر می باشند:
- 1 در اولین گام باید به صفحه اصلی سامانه انبارها وارد شده و از بخش میانی صفحه، بر روی گزینه در نظر گرفته شده جهت استعلام شناسه یکتا با عنوان «استعلام قبض انبار»، کلیک کنید.
- 2 در مرحله بعد، باید روش استعلام اصالت شناسه یکتای رسید انبار را انتخاب کنید. بدین منظور، باید تعیین کنید که قصد استعلام قبض بدون جزئیات یا با جزئیات را دارید. در صورت انتخاب روش دوم، باید مجددا تعیین کنید که استعلام برای مالکیت کالای شخصیت حقیقی یا حقوقی انجام می گیرد. پس روش استعلام سامانه nwms.ir را انتخاب کرده و از قسمت انتهایی صفحه، گزینه «تایید» را بزنید.
- 3 به این ترتیب، از شما درخواست می شود اطلاعات مورد نیاز برای استعلام را وارد کنید. این اطلاعات شامل شناسه یکتای رسید انبار، کد ملی یا کد فراگیر مالک کالا و شماره تلفن همراه هستند. پس هر یک از این موارد را در جایگاه تعیین شده برای آن قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، بر روی گزینه «تایید و مرحله بعد» کلیک نمایید.
- 4 در صورتی که تمامی اطلاعات خواسته شده را به درستی وارد کرده باشید، استعلام سامانه جامع انبارها با موفقیت انجام گرفته و قبض آن نمایش داده می شود. پس اکنون می توانید از اصالت شناسه یکتای رسید یا قبض انبار مطمئن شوید.
با توجه به این که اطلاعات اکثر انبارهای کشور در سامانه جامع ثبت شده است، در صورتی که به عنوان یک شخص حقیقی یا نماینده شخص حقوقی قصد استفاده از خدمات انبارهای گوناگون را دارید، بهتر است ابتدا استعلام سامانه انبارها را دریافت کنید. این گونه می توانید از اصالت شناسه یکتای رسید واحد انبار، اطمینان حاصل نمایید.
سامانه جامع انبارها پس از ترخیص
هدف اصلی راه اندازی سامانه جامع مدیریت انبارها و مراکز نگهداری کالا، جلوگیری از احتکار انواع کالا و شناسایی کالاهای قاچاق می باشد. به همین خاطر، ورود و خروج انواع کالا به انبارها، باید به صورت دقیق در این سامانه ثبت شوند. به همین خاطر، زمانی که کالا از انبار خارج می شود، متولیان انبار باید با مراجعه به سامانه nwms.ir، نسبت به حذف حواله آن اقدام نمایند. زمانی که کالا به انبار وارد می شود، ثبت آن انجام گرفته و عنوان کالا در لیست رسیدها قرار خواهد گرفت. پس با انتخاب گزینه «مدیریت رسید»، امکان مشاهده کالاهای ثبت شده وجود دارد. هنگام ترخیص هر کالا، کافی است گزینه مربوطه را انتخاب کرده و پس از مشاهده لیست کالاها، از قسمت رو به روی عنوان کالای ترخیص شده، گزینه «حذف» را انتخاب نمایید. به این ترتیب، اطلاعات سامانه جامع انبارها پس از ترخیص به روز خواهد شد.
چه کسانی باید در سامانه جامع انبارها ثبت نام کنند
یکی از سوالات رایج پیرامون سامانه جامع مدیریت انبارهای کشور، این است که چه کاسنی باید در این سامانه ثبت کنند. همان طور که گفتیم، این سامانه با هدف جلوگیری از انبار و نگهداری کالاهای قاچاق و احتکار انواع کالا راه اندازی شده است. پس تمامی انباردارها موظف به ثبت نام در این سامانه و ثبت اطلاعات ورودی و خروجی کالاهای شان هستند. این موضوع هم شامل انبارهای متعلق به اشخاص حقیقی و هم انبارهای حقوقی می باشد. بنابراین تمامی انباردارها باید شناخت کاملی از نحوه ورود و ثبت نام در سامانه انبارها داشته باشند.
منبع : سایت انبارها