سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کارت سلامت رانندگان

 بنابراین رانندگانی که کارت سلامت نداشته و یا تاریخ آن به اتمام رسیده باشد، باید در اسرع وقت نسبت به دریافت این کارت اقدام نمایند. ثبت نام کارت سلامت رانندگان در حال حاضر به صورت حضوری و با مراجعه به مراکز طب کار انجام می گیرد. بنابراین رانندگان متقاضی اخذ کارت سلامت، باید به یکی از مراکز طب کار محل سکونت خود که دارای مجوز از سازمان حمل و نقل جاده ای است، مراجعه نمایند. این گونه پس از انجام آزمایش های پزشکی مورد نیاز، کارت برای راننده صادر خواهد شد. در نتیجه برای ادامه کار رانندگی حرفه ای خود، با مشکلی مواجه نخواهید شد.

هدف اصلی الزامی شدن دریافت کارت سلامت برای رانندگان از سوی سازمان حمل و نقل جاده ای، در وهله اول حفظ سلامت آن ها و بعد از آن، کاهش مخاطرات جاده ای و سلامت دیگر رانندگان است. دریافت کارت سلامت رانندگان این موضوع را نشان می دهد که راننده از سلامت کاملی جسمی، روحی و روانی برخوردار بوده و برای انجام این شغل حرفه ای، مشکلی ندارد. زیرا شغلی رانندگی به طور کلی یک شغل مخاطره آمیز بوده و در صورتی که راننده معیارهای سلامت لازم را نداشته باشد، خطر آن بیش تر هم خواهد شد. با توجه به این که افراد زیادی در سراسر کشور به صورت حرفه ای به شغل رانندگی مشغول هستند، در این مقاله توضیحات لازم را در رابطه با سامانه صدور کارت سلامت رانندگان و نحوه ثبت نام این کارت ارائه می دهیم. هم چنین به روش استعلام آنلاین کارت سلامت می پردازیم تا بتوانید از اعتبار کارت خود، اطمینان حاصل نمایید. پس تا انتها با ما همراه باشید.

لینک ورود به سامانه صدور کارت سلامت رانندگان

 

کارت سلامت رانندگان چیست

اهمیت حفظ سلامت رانندگان و جلوگیری از تصادفات جاده ای، باعث شده تا سازمان حمل و نقل کشور دریافت کارت سلامت را برای تمامی رانندگان حرفه ای، الزامی کند. در همین راستا، برخی افراد با این سوال مواجه هستند که کارت سلامت رانندگان چیست و چه کاربردی دارد. در این رابطه باید بگوییم که کارت سلامت، کارتی است که پس از انجام معاینات و آزمایشات پزشکی گوناگون، در اختیار رانندگان قرار می گیرد. رانندگان بخش قابل توجهی از زمان خود را در حال نشسته سپری می کنند و اغلب تحت لرزش خودرو و آلودگی سوتی قرار دارند. این موارد، خطر مواجه شدن با امراض و بیماری های مختلف اسکلتی، بینایی، شنوایی و غیره را در رانندگان افزایش می دهد. بنابراین این گروه ها باید در بازه های زمانی مشخص نسبت به ثبت نام کارت سلامت رانندگان اقدام کرده و آزمایشات لازم را پشت سر بگذارند. در صورتی که راننده تمامی فاکتورهای سلامت را داشته باشد، کارت وی صادر شده و جهت رانندگی محدودیتی نخواهد داشت.

کارت سلامت رانندگان چیست

ذکر این نکته هم الزامی است که کارت سلامت دارای اعتبار زمانی محدودی بوده و پس از پایان اعتبار، مجددا باید تمدید شود. رانندگانی که به تازگی قصد استخدام در شرکت های مربوطه یا شروع شغل حرفه ای رانندگی را دارند، باید جهت دریافت کارت سلامت رانندگان اقدام کنند. مهلت اعتبار این کارت برای رانندگان زیر 40 سال سن، 2 سال می باشد. بنابراین پس از پایان مهلت اعتبار، مجددا باید به مراکز طب کار مراجعه نموده و نسبت به تمدید کارت خود اقدام کنید. اما مهلت اعتبار کارت سلامت برای رانندگانی که بالای 40 سال سن داشته باشند، تنها یک سال می باشد. بنابراین این دسته از رانندگان باید به صورت سالانه کارت خود را تمدید کنند تا جهت رانندگی در جاده های کشور، با مشکلی مواجه نشوند. سامانه صدور کارت سلامت رانندگان امکان استعلام اعتبار و وضعیت کارت های سلامت را برای رانندگان فراهم کرده است. بنابراین رانندگان می توانند با استعلام کارت خود، از وضعیت اعتبار آن مطلع شوند.

 

 

بیشتر بخوانید: استعلام کارت هوشمند رانندگان

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

سامانه صدور کارت سلامت رانندگان

اکنون که اطلاعات لازم را در رابطه با کارت سلامت به دست آورده اید، می دانید که دریافت این کارت برای تمامی رانندگانی که به صورت حرفه ای فعالیت دارند، الزامی است. بسیاری از رانندگان در پی اطلاع از سایت صدور کارت سلامت رانندگان باری هستند تا بتوانند این گونه، درخواست خود را جهت اخذ کارت ارائه دهند. در این رابطه باید بگوییم که تا کنون سامانه خاصی جهت دریافت کارت سلامت به صورت آنلاین ایجاد نشده است. زیرا رانندگان برای دریافت این کارت باید آزمایشات گوناگون پزشکی اعم از بینایی، شنوایی، روانشناسی و آزمایش خون را انجام دهند که تمامی این موارد نیاز به مراجعه حضوری به مراکز طب کار دارد. بنابراین افرادی که قصد ثبت نام کارت سلامت رانندگان را داشته باشند، باید حضورا به یکی از مراکز طب کار دارای مجوز از سازمان حمل و نقل جاده ای مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه دهند. البته مجریان طرح امکان ورود به سایت صدور کارت سلامت و استفاده از آن را خواهند داشت.

مراکز طب کار دارای مجوزی که نسبت به صدور کارت سلامت اقدام می کنند، با طی کردن چند مرحله ساده می توانند به سامانه صدور این کارت وارد شده و نتایج آزمایشات رانندگان را ثبت کنند. اقدامات لازم برای ورود مجریان طرح به سایت دریافت کارت سلامت رانندگان، به شرح ذیل می باشند:

  1. 1ابتدا باید آدرس اینترنتی سایت مربوطه یعنی dhm.behdasht.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. جهت ورود به این سامانه می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کرده و از این نظر محدودیتی نخواهید داشت.
  2. 2پس از این که نشانی فوق را سرچ کردید، مستقیما به صفحه اصلی سامانه صدور کارت صحت و سلامت رانندگان حرفه ای وارد می شوید. برای وارد شدن به حساب کاربری خود، باید نام کاربری و کلمه عبورتان را در بخش میانی صفحه ثبت کرده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «ورود» را بزنید.

    ورود به سامانه dhm.behdasht.gov.ir

  3. 3در صورتی که اطلاعات کاربری را به درستی وارد کرده باشید، به حساب خود در سامانه صدور کارت سلامت رانندگان برای مجریان طرح وارد خواهید شد. در نتیجه می توانید اطلاعات رانندگان و نتایج آزمایشات آن ها را ثبت کنید.

با طی کردن این چند مرحله ساده، امکان ورود به سایت صدور کارت سلامت برای رانندگان فراهم است. البته باز هم دقت داشته باشید که این سامانه مربوط به مجریان طرح و مراکز طب کار بوده و تا این لحظه، سامانه خاصی جهت ثبت نام رانندگان معرفی نشده است.

 

 

بیشتر بخوانید: سکوی وصول دیون قانونی خودرو

ثبت نام کارت سلامت رانندگان

با توجه به این که سامانه خاصی جهت ثبت درخواست کارت سلامت رانندگان راه اندازی نشده، این سوال ایجاد می شود که رانندگان باید چگونه جهت ثبت نام این کارت اقدام کنند. در این مورد باید بگوییم که نام نویسی و اخذ کارت سلامت برای تمامی رانندگان حرفه ای از جمله سواری، وانت، مینی بوس، اتوبوس، کامیون و تریلی به صورت حضوری انجام می گیرد. بنابراین این گروه ها باید حضورا به مراکز طب کار مراجعه کرده و درخواست خود را جهت دریافت کارت سلامت، ارائه دهند. البته متقاضیان ثبت نام کارت سلامت رانندگان باید اطلاع کاملی از مدارک مورد نیاز داشته و هنگام مراجعه به مراکز طب کار، این مدارک را هم ارائه دهند. رانندگانی که طی دوره های قبل نسبت به دریافت کارت سلامت اقدام کرده باشند، شناخت کافی از فرایند مربوطه دارند. در ادامه فرایند ثبت نام کارت سلامت و مدارک مورد نیاز را توضیح داده ایم تا رانندگانی هم که برای اولین بار قصد دریافت این کارت را دارند، با مشکل مواجه نشوند.

 

ثبت نام کارت سلامت رانندگان

مراحل ثبت نام کارت سلامت برای رانندگان حرفه ای

 

رانندگانی که به تازگی در شرکت های مختلف استخدام شده یا قصد شروع فعالیت رانندگی حرفه ای را دارند، پس از مراجعه به مراکز طب کار باید یک سری مراحل را جهت دریافت کارت سلامت رانندگان انجام دهند. البته این مراحل برای آن دسته رانندگانی هم که قصد تمدید کارت سلامت خود را دارند، مشابه است. به هر حال، آشنایی با این مراحل به شما کمک می کند تا فرایند ثبت نام و اخذ کارت سلامت را به راحتی طی کرده و جهت این امر با مشکلی مواجه نشوید. این مراحل مورد نیاز، به شرح ذیل می باشند:

  1. 1پذیرش در مرکز طب کار؛ در اولین گام باید به یکی از مراکز طب کار دارای مجوز از سازمان حمل و نقل جاده ای مراجعه کرده و پذیرش شوید.
  2. 2تشکیل پرونده؛ بعد از پذیرش، باید مدارک مورد نیاز را ارائه دهید تا پرونده سازی انجام شود. در این مرحله، اطلاعات شما توسط مرکز در سامانه صدور کارت سلامت رانندگان ثبت خواهد شد.
  3. 3معاینه توسط پزشک طب کار؛ در اولین گام جهت اخذ کارت سلامت، معاینات عمومی و کلی توسط پزشک مرکز انجام می گیرد.
  4. 4تست روانشناسی و خواب؛ از جمله مهم ترین فاکتورهای مورد بررسی برای ارائه کارت سلامت به رانندگان، سلامت روحی و روانی و وضعیت خواب آن ها است. بنابراین تست های لازم در این زمینه انجام خواهند شد.
  5. 5بینایی سنجی و شنوایی سنجی؛ رانندگان به طور مداوم در معرض آلودگی صوتی قرار داشته و بینایی مناسب شان از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین باید نتایج موفقیت آمیزی در این تست ها به دست آورند.
  6. 6آزمایش خون و ادرار؛ بخش قابل توجهی از نتایج کارت سلامت رانندگان، به این آزمایشات وابسته است. چرا که امراض و بیماری های داخلی را تشخیص می دهند که با سایر تست ها قابل مشاهده نیست.
  7. 7مشاوره در صورت لزوم؛ اگر راننده از نظر روحی، روانی یا مشکلات جسمی و حرکتی به مشاوره نیاز داشته باشد، در این مرحله اطلاعات لازم و مسیر درمان در اختیارش قرار می گیرد.
  8. 8تایید نهایی پرونده؛ افرادی که تمامی مراحل و آزمایشات را با موفقیت پشت سر گذاشته باشند، پرونده شان به صورت نهایی توسط متخصص طب کار تایید خواهد شد.
  9. 9صدور کارت سلامت؛ با تایید پرونده توسط پزشک طب کار، کارت سلامت رانندگان به صورت هوشمند صادر خواهد شد.

مراحل ثبت نام کارت سلامت برای رانندگان حرفه ای

 

مدارک لازم برای ثبت نام کارت سلامت

متقاضیان ثبت نام کارت سلامت رانندگان، باید اطلاعات لازم را در رابطه با مدارک مورد نیاز داشته و هنگام مراجعه به مراکز طب کار، این مدارک را ارائه دهند. در غیر این صورت، امکان تشکیل پرونده و انجام آزمایشات وجود نخواهد داشت. مدارک مورد نیاز جهت نام نویسی و شرکت در آزمایشات اخذ کارت سلامت برای رانندگان، عبارتند از:

  •  کارت ملی (اصل و کپی)
  •  گواهینامه رانندگی (اصل و کپی)
  •  کارت پایان خدمت (اصل و کپی)
  •  یک قطعه عکس

 

بیشتر بخوانید: تعویض پلاک خودرو در منزل

استعلام کارت سلامت رانندگان با کد ملی

تا این جای کار، نحوه ثبت نام و دریافت کارت سلامت رانندگان را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم. موضوع مهم دیگر در این رابطه، استعلام کارت سلامت است. با توجه به اهمیت کارت سلامت برای رانندگان و الزامی بودن دریافت آن، امکان استعلام این کارت ها به صورت آنلاین و با استفاده از کد ملی فراهم شده است. جهت این امر، کافی است یک سری مراحل ساده را طی کنید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز، به شرح ذیل می باشند:

  1. 1ابتدا باید نشانی اینترنتی سامانه صدور کارت سلامت رانندگان و استعلام آن یعنی dhm.behdasht.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. سپس اولین سامانه بالا آمده در لیست نتایج با همین آدرس و عنوان را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.

    سامانه صدور کارت سلامت رانندگان

  2. 2گام بعد، به صفحه اصلی سایت استعلام کارت رانندگان منتقل شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. اکنون از شما درخواست می شود جهت استعلام کارت سلامت رانندگان با کد ملی، شماره ملی خود را در جایگاه مربوطه قرار دهید. پس کد ملی خود را وارد کرده و گزینه «دریافت اطلاعات» را بزنید.

    استعلام کارت سلامت رانندگان

  3. 3 به این ترتیب، اطلاعات مربوط به کارت سلامت شما نمایش داده می شود. در صورتی هم که کارت سلامت فعالی با این کد ملی وجود نداشته باشد، موضوع به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: استعلام خلافی خودرو با کد ملی

سایت تمدید کارت سلامت رانندگان

کارت سلامت دارای اعتبار زمانی محدودی بوده و پس از پایان اعتبار، باید تمدید شود. همانند فرایند ثبت نام کارت سلامت رانندگان، برای تمدید آن هم سامانه خاصی تعیین نشده است. بنابراین متقاضیان باید پس از پایان اعتبار کارت خود، حضورا به یکی از مراکز طب کار دارای مجوز از سازمان حمل و نقل جاده ای مراجعه کرده و نسبت به تمدید آن، اقدام نمایند. کارت سلامت برای رانندگان زیر 40 سال، 2 و برای رانندگان بالا 40 سال، یک سال اعتبار دارد.

 

محل دریافت کارت سلامت رانندگان

از جمله دیگر سوالات مهم برای افرادی که قصد نام نویسی و دریافت کارت سلامت رانندگان را دارند، محل دریافت این کارت ها می باشد. در این رابطه باید دقت داشته باشید که محل جداگانه ای برای اخذ کارت سلامت تعریف نشده است. بلکه زمانی که رانندگان به مراکز طب کار مراجعه می کنند، پس از طی کردن تمامی مراحل لازم می توانند کارت خود را هم در همان مرکز، دریافت نمایند. به عبارت دیگر، محل ثبت نام، انجام آزمایشات پزشکی و دریافت کارت سلامت یکسان بوده و همان مرکز طب کار می باشد. زیرا این مراکز به سامانه صدور کارت سلامت رانندگان دسترسی دارند و پس از تایید اطلاعات سلامت آن ها در سامانه، می توانند کارت سلامت را به صورت هوشمند چاپ کرده و در اختیار راننده قرار دهند.

محل دریافت کارت سلامت رانندگان

 

جواب آزمایش کارت سلامت رانندگان

اکثر آزمایشات مورد نیاز برای دریافت کارت سلامت، به صورت فوری انجام شده و نتیجه آن ها مشخص خواهد شد. تست هایی از قبیل بینایی سنجی، شنوایی سنجی، تست خواب و تست روانشناسی، از جمله این موارد می باشند. نتایج مورد نیاز در آزمایش خون و ادرار هم اغلب به صورت فوری ارائه می شوند. بنابراین در صورتی که راننده مشکلی از نظر جنبه های مختلف سلامتی نداشته باشد، می تواند کارت سلامت رانندگان را دریافت کند. البته گاهی اوقات ممکن است جواب برخی آزمایشات به خصوص خون و ادرار، نیاز به بررسی بیش تر داشته باشد. در موارد این چنینی، راننده باید چند روز بعد جهت دریافت جواب آزمایش خود به مرکز طب کار مراجعه کند.

منبع : کارت سلامت رانندگان