ثبت نام گذرنامه زیارتی
مقدمه
ثبت نام گذرنامه زیارتی 1402 از روز 28 تیر ماه مصادف با اول ماه محرم آغاز خواهد شد. داوطلبان دریافت این نوع گذرنامه می توانند از طریق راه های تعیین شده برای ثبت نام، درخواست خود را ارائه داده و در اسرع پاسپورت زیارتی خود را دریافت نمایند. با توجه به استقبال باشکوه مردم ایران از مراسم راهپیمایی اربعین حسینی، دولت پیوسته به دنبال رفع چالش ها و تسهیل این مسیر بوده است. از جمله چالش های موجود در این زمینه می توان به تهیه پاسپورت اشاره کرده که طرح های گوناگونی به منظور تسهیل شرایط در این مورد ارائه شده است. از جمله جدیدترین طرح ها می توان به طراح و اعطای گذرنامه زیارتی اشاره کرد. این نوع گذرنامه همان طور که از نام آن هم مشخص است، تنها برای سفر به کشور عراق به قصد زیارت صادر می شود. به عبارت دیگر، امکان استفاده از این نوع پاسپورت برای انجام سفرهای خارجی به سایر کشورها یا حتی کشور عراق در سایر ایام به غیر اربعین وجود ندارد.
دلیل اصلی طراحی و صدور این نوع گذرنامه های خاص و جدید، تسهیل شرایط برای زائرانی است که هر ساله اقدام به حضور در پیاده روی اربعین می کنند. چرا که پاسپورت های ویژه اربعین دارای تعداد برگ کم تری هستند، هزینه تهیه و دریافت آن ها نسبت به پاسپورت های بین المللی پایین تر بوده و در اسرع وقت صادر می شوند. از این رو ثبت نام گذرنامه زیارتی یک راه کاملا مناسب پیش روی زائران و علاقه مندان به شرکت در مراسم اربعین حسینی می باشد. زیرا تعداد زیادی از افراد در سراسر کشور تنها جهت زیارت کربلا نسبت به دریافت گذرنامه اقدام می کنند. در این مقاله نحوه نام نویسی جهت دریافت این نوع پاسپورت را به صورت کامل برای تان توضیح خواهیم داد تا در صورت نیاز، جهت ثبت درخواست و اخذ آن با مشکلی پیش رو نباشید. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را در رابطه با روش ثبت نام گذرنامه زیارتی 1402 و زمان نام نویسی آن به دست آورید.
گذرنامه زیارتی چیست
با توجه به اعلام ریاست پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا از فراهم شدن امکان ثبت نام گذرنامه های زیارتی، بسیاری از مردم با این سوال مواجه می شوند که پاسپورت زیارتی چیست و چه مزایای نسبت به گذرنامه های بین المللی دارد. این نوع پاسپورت به منظور تسهیل شرایط برای زائران عتبات عالیات در ایام اربعین صادر شده است. از این رو در پاسخ به سوال مردم که می خواهند بدانند گذرنامه زیارتی چیست، باید بگوییم که این نوع پاسپورت به صورت اختصاصی برای زیارت عتبات عالیات صادر شده و امکان استفاده از آن برای سایر کشورها وجود ندارد. طی سال های اخیر، تقاضا جهت دریافت گذرنامه به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرد. با توجه به برآوردهای انجام گرفته توسط پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا، اکثر این درخواست ها تنها به منظور شرکت در مراسم راهپیمایی اربعین صادر می شد. از این رو پلیس جهت تسهیل شرایط این گروه ها، اقدام به ارائه پاسپورتی اختصاصی نموده و امکان ثبت نام گذرنامه زیارتی را فراهم آورده است.
این نوع پاسپورت نسبت به گذرنامه های بین المللی مزایای فراوانی دارد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به تعداد برگ کم تر و هزینه پایین تر آن اشاره نمود. از طرف دیگر، فرایند ثبت نام، چاپ و صدور این نوع پاسپورت در اسرع وقت توسط پلیس انجام می گیرد تا متقاضیان جهت دریافت آن و حضور در مراسم اربعین با چالشی مواجه نشوند. از این رو افرادی که تنها به منظور حضور در پیاده روی اربعین قصد دریافت پاسپورت را داشته باشند، می توانند نسبت به ثبت نام گذرنامه زیارتی 1402 اقدام کرده و با هزینه ای کم تر مجوز حضور را به دست آورند. با توجه به اعلام پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا، این نوع پاسپورت در اکثر ویژگی ها کاملا مشابه گذرنامه های بین المللی بوده و مدت اعتبار آن ها هم 5 سال می باشد. پس برخلاف نمونه های موقت که فقط برای یک سال صادر می شدند، متقاضیان تا چند سال امکان استفاده از گذرنامه زیارتی خود را خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: گذرنامه موقت 1402
به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید
ثبت نام گذرنامه زیارتی 1402
حال که اطلاعات لازم را در رابطه با پاسپورت های جدید زیارتی به دست آوردید، باید با نحوه ثبت نام این نوع گذرنامه هم آشنا شوید. در این مورد باید بگوییم که نام نویسی جهت اخذ گذرنامه های زیارتی با دو روش آنلاین و حضوری انجام می گیرد. از این رو متقاضیان استفاده از آن با توجه به شرایط خود می توانند روش حضوری یا غیر حضوری را جهت ثبت نام گذرنامه زیارتی انتخاب کنند. با توجه به هزینه کم تر و سرعت بالاتر چاپ و صدور پاسپورت های زیارتی، در این قسمت هر دو روش ثبت نام آن را برای تان توضیح داده ایم تا جهت این امر با مشکلی مواجه نشوید. این روش های اعلام شده توسط پلیس گذرنامه و مهاجرت فراجا جهت ثبت نام و اخذ پاسپورت زیارتی، عبارتند از:
ثبت نام آنلاین از طریق سامانه پلیس من
اولین روش تعیین شده برای نام نویسی و دریافت گذرنامه های زیارتی، آنلاین بوده و نیازی به مراجعات حضوری نخواهد داشت. از این رو متقاضیان ثبت نام گذرنامه زیارتی 1402 می توانند در موعد مقرر به سایت در نظر گرفته شده مراجعه نموده و ثبت نام شان را انجام دهند. در این روش نیاز به وارد کردن یک سری اطلاعات از جمله اطلاعات هویتی و بارگذاری برخی مدارک وجود دارد. بنابراین علاقه مندان به استفاده از شیوه آنلاین، باید آگاهی کاملی از این مدارک و اطلاعات داشته و نسبت به بارگذاری آن ها در سامانه اقدام نمایند. پس از این که درخواست خود را در سامانه پلیس من ثبت کرده و مدارک و اطلاعات لازم را بارگذاری نمودید، گذرنامه زیارتی صادر و چاپ گردیده و از طریق پست برای شما ارسال خواهد شد.
ثبت نام حضوری با مراجعه به دفاتر پلیس +10
روش بعدی که برای نام نویسی و اخذ پاسپورت های زیارتی در نظر گرفته شده، مراجعه حضوری به شعب پلیس +10 می باشد. اقدامات مورد نیاز در این شیوه عمدتا مشابه با اقدامات لازم جهت دریافت گذرنامه های بین المللی بوده و باید مدارک مشابهی را هم ارائه دهید. منتهی پس از مراجعه به دفاتر پلیس، باید درخواست تان را جهت اخذ پاسپورت زیارتی ارائه دهید. این گونه، ثبت نام گذرنامه زیارتی برای تان انجام گرفته و فرایند صدور و چاپ آن در اسرع وقت انجام خواهد گرفت. در آخر هم از طریق پست برای تان ارسال می شود.
بیشتر بخوانید: تمدید گذرنامه فوری 1402
زمان ثبت نام گذرنامه زیارتی
بر اساس اعلام پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا، نام نویسی جهت دریافت پاسپورت های زیارتی از 28 تیر ماه 1402 مصادف با اول محرم آغاز می شود. بنابراین متقاضیان استفاده از این نوع گذرنامه می توانند از اول محرم با استفاده از روش های حضوری و آنلاین ثبت نام شان را انجام دهند. با توجه به این که هر ساله تقاضا جهت دریافت پاسپورت در روزهای نزدیک به اربعین افزایش می یابد، بهتر است ثبت نام گذرنامه زیارتی 1402 را در اولین روزهای اعلام شده انجام دهید. این گونه درگیر ترافیک ایجاد شده در روزهای پایانی نشده و می توانید پاسپورت خود را در اسرع وقت دریافت نمایید. ضمن این که پاسپورت های زیارتی دارای اعتبار 5 ساله بوده و تا پایان این مهلت، نیازی به تمدید یا ثبت نام مجدد نخواهند داشت.
منبع : ثبت نام گذرنامه زیارتی