سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سامانه درخواست پروانه کسب

مقدمه

واحد های صنفی به عنوان مهره های اصلی اقتصادی در کشور به شمار می روند. از این رو وزارت صنعت، معدن و تجارت قوانین و مقررات خاصی را برای نظارت بیشتر و جلوگیری از فساد اقتصادی در نظر گرفته است. یکی از این قوانین، دریافت پروانه کسب می باشد. هر واحد صنفی که در کشور فعالیت و درآمد زایی می کند، مستلزم دریافت مجوز از اصناف مربوطه می می باشد. در این غیر این صورت  متخلف محسوب می شود و مطابق با قوانین با آن برخورد می گردد. با مطالعه این مطلب متوجه می شوید که فرآیند درخواست تا صدور پروانه کسب کار سختی نیست و تنها با پیگیری های لازم انجام شدنی است. ثبت نام پروانه کسب را به دو صورت می توان انجام داد. روش اول با مراجعه حضوری به اتحادیه صنفی با تکمیل فرم و ارئه مدارک می باشد. اما روش دیگر ثبت نام پروانه کسب الکترونیکی می باشد. در واقع وزارت صمت سامانه ای برای ثبت درخواست مجوز ایجاد کرده است که متقاضیان با ثبت نام و ارسال مدارک می توانند نسبت به درخواست پروانه کسب اقدام کنند. در این مقاله به نحوه کار با سامانه ایرانیان اصناف و نحوه ثبت نام پروانه کسب خواهیم پرداخت . 
ایرانیان اصناف به عنوان سامانه درخواست پروانه کسب شناخته می شود و برای طی کردن مراحل قانونی باید در این سامانه عضو شوید. همچنین برای ثبت نام پروانه کسب می بایست مدارکی از جمله کارت پایان یا معافیت خدمت، کارت ملی و سایر موارد دیگر را ارائه دهید که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. بعد از ارائه مدارک و ثبت درخواست پروانه کسب ، کمیسیون آن را برسی و طی بازه زمانی نتیجه نهایی را به شما اعلام می کند. 

 

سامانه درخواست پروانه کسب

سامانه درخواست پروانه کسب ، نوین اصناف به نشانی iranianasnaf.ir می باشد. ایرانیان اصناف یک وب سایت دولتی متصل به دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی بوده که تمامی واحد های صنفی برای کسب مجوز در آن ثبت نام می کنند. اما به تازگی سامانه هوشمند جدیدی به نام درگاه ملی مجوز ها طراحی شده است و متقاضیان می بایست ابتدا به نشانی www.g4b.ir  رفته و سپس برای ثبت نهایی به سامانه درخواست پروانه کسب ایرانیان اصناف مراجعه نمایند. در ادامه ورود به سامانه ثبت نام پروانه کسب را آموزش خواهیم داد. در تمامی مراحل VPN دستگاه خود را خاموش و با مروگر کروم یا فایرفاکس وارد سامانه شوید. 

 

بیشتر بخوانید: سامانه ایران من اصناف asnaf.moi.ir

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

ورود به سایت ثبت نام پروانه کسب

 

  1. 1برای ورود به سامانه ثبت نام پروانه کسب ،  روی کلمه ی ورود در بالا سمت چپ سایت کلیک کنید. اشخاص حقیقی/ حقوقی را انتخاب نمایید. 

    تعیین نوع شخص در سامانه درخواست پروانه کسب

  2. 2در این قسمت با وارد کردن شماره موبایل، کد امنیتی یک بار مصرف به موبایلتان ارسال می شود. توجه داشته باشید که شماره موبایل شما برای دیگران نمایش داده نمی شود و صرفا برای احراز هویت انجام می شود. لذا آن را در اختیار دیگران قرار ندهید. سپس کد پیامک شده را در کادر وارد نمایید. 

    ورود به سامانه درخواست پروانه کسب

  3. 3برای اطلاع از هزینه و شرایط ثبت نام پروانه کسب  کافی است نوع کسب و کارتان را در کادر جستجو وارد نمایید. به عنوان مثال عبارت "تعمیرگاه موتور" را جستجو می کنیم. 
  4. 4مشاهده می کنید که طیف گسترده ای کسب و کار های مرتبط با تعمیرگاه موتور را نمایش می دهد. در ادامه فیلد تخصصی مورد نظرمان را انتخاب و روی درخواست مجوز کلیک می کنیم. 
  5. 5در صفحه بعد راهنمایی های لازم در خصوص درخواست پروانه کسب را بصورت خط به خط توضیح داده است. با کلیک روی " دریافت نسخه چاپی" می توانید یک نسخه پی دی اف از شرایط و راهنمایی های لازم در اختیار داشته باشید.
  6. 6پس از تکمیل فرم درخواست شما ثبت گردیده و یک کد بهتان تعلق می گیرد. این کد را در جایی ذخیره کنید. سپس وارد سایت ایرانیان اصناف iranianasnaf.ir شوید.
  7. 7در قسمت پروانه کسب روی تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوز ها کلیک کنید و کدی که درگاه ملی مجوز ها برایتان نمایش داد را در کادر مربوطه وارد نمایید.

    سامانه درخواست پروانه کسب

پیگیری ثبت نام پروانه کسب

با انجام تمامی مراحل بالا درخواست شما برای کسب جواز، ارسال شده است. با استفاده از کد درخواست می توانید وضعیت روند ثبت نام خود را پیگیری نمایید.  برای پیگیری ثبت نام پروانه کسب روی پیگیری ثبت نام کلیک کنید. سپس از طریق کد درخواست و کد ملی درخواست خود را پیگیری نمایید. 

پیگیری درخواست پروانه کسب

چه افرادی می توانند پروانه کسب بگیرند؟

پروانه کسب معطوف به قشر خاصی از جامعه نیست و هر فرد یا اشخاص حقوقی که واجد شرایط دریافت مجوز هستند می توانند برای آن اقدام کنند. اما هیات نظارت بر سازمان های صنفی کشور به منشور داشتن محیط اقتصادی سالم در سطح کشور، فیلتر هایی برای متقاضیان قرار داده است. به عنوان مثال افرادی که دارای سوء پیشینه یا سابقه کیفری هستند نمی توانند مجوز بگیرند. اصناف مرتبط با مواد غذایی هم می بایست از مراکز بهداشتی گواهی تایید سلامت دریافت نمایند.
 لازم به ذکر است کسب و کار های خانگی هم باید نسبت به ثبت نام پروانه کسب اقدام کنند.  مکان مورد نظر فرد متقاضی هم توسط کمیسیون نظارت برسی می گردد.  در صورتی که قصد دارید در مکان استجاری به فعالیت بپردازید باید اجاره نامه رسمی را هم ارائه دهید. در ادامه مدارک لازم برای ثبت نام پروانه کسب را توضیح می دهیم.  
در صورتی که به هر دلیلی امکان حضور در محل کسب را ندارید، باید یک نفر را به عنوان مباشر معرفی نمایید. مباشر شخصی است که به عنوان نماینده صاحب صنفی فعالیت می کند و او هم باید فاکتور های شخص متقاضی را داشته باشد. در غیر اینصورت به او کارت مباشرت تعلق نمی گیرد. 

انواع پرونه کسب

به طوری کلی دو دسته پروانه کسب دائم و موقت وجود دارد. مدت اعتبار پروانه کسب موقت یک ساله می باشد و تنها یک بار صادر می شود. پس از تمام شدن اعتبار پروانه کسب موقت، اتحادیه یک ماه به متقاضی فرصت می دهد تا برای پروانه کسب دائم اقدام کند. اگر کسب و کار نوپایی راه اندازی کرده اید پیشنهاد می شود ابتدا پروانه کسب موقت اخذ نمایید و بعد از گذشت یک سال با سنجیدن شرایط نسبت به دریافت پروانه کسب دائم تصمیم گیری کنید. پروانه کسب دائم دارای اعتبار 5 ساله می باشد و متقاضی باید پس از پایان اعتبار آن را تمدید کنید. 

 

بیشتر بخوانید: سامانه سکوی خدمات شهروندان omid.gov.ir

مدارک لازم برای ثبت نام جواز کسب

  •  کارت ملی
  •  کارت پایان خدمت یا معافیت
  •  گواهی عدم اعتیاد
  •  کد پستی و محل سکونت
  •  موافقت نامه اداره اماکن نیروی انتظامی
  •  گذزاندن 10 ساعت دوره آموزشی
  •  گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
  •  پرداخت 3 میلیون ریال برای حق عضویت
  •  داشتن مهارت لازم در حرفه مورد نظر
  •  سند یا اجاره نامه محل کسب
  •  12 قطعه عکس 3*4

هزینه ثبت نام پروانه کسب

هزینه ثبت نام پروانه کسب مبلغی بین 5 میلیون و 20 میلیون ریال می باشد. اگر چه به دلیل افزایش تورم ممکن است این مبلغ تغییر کند. در صورت پرداخت هزینه فیش آن را در کنار مدارک به همراه داشته باشید. 

 

بیشتر بخوانید: سامانه دولت من my.gov.ir

نکات مربوط به ثبت نام پروانه کسب الکترونیکی

  •  دسترسی افراد خارج از کشور به سامانه های دولتی مسدود می باشد. لذا در فرآیند وی پی ان دستگاه خود را خاموش نمایید و از مرورگر کروم یا فایرفاکس استفاده نمایید.
  •  در وارد کردن اطلاعات شخصی خود دقت داشته باشید که بعد ها امکان اصلاح وجود ندارد. همچنین تمامی اطلاعات شما صرفا برای احراز هویت و تکمیل مدارک صدور مجوز مورد استفاده قرار می گیرد. 
  •  قبل از اقدام برای ثبت نام پروانه کسب تمامی مدارک خود را جمع آوری و با استفاده از اپلیکیشن camscanner آن ها را با کیفیت بالا ذخیره کنید.
  •  تعداد پیام و درخواست های ارسالی افراد در سامانه بالا بوده و فرآیند ثبت نام پروانه کسب الکترونیکی کمی زمان بر است. البته اگر مدت زمان خیلی طولانی از تاریخ ارسال درخواست شما گذشته است و عجله دارید، بهتر است بصورت حضوری مراجعه نمایید. 
  •  سامانه های دولتی در برخی مواقع به علت ترافیک دچار اختلال می شوند. در صورت بروز هرگونه مشکل در زمان دیگری وارد سامانه شوید.

منبع : سامانه درخواست پروانه کسب